Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 10:22 - Юруш... на децата от Хаити
Автор: mariyand Категория: Други   
Прочетен: 1315 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.01.2010 10:26


Самолет, нает от Холандия и две асоциации за осиновяване, отлетя за Хаити, за да вземе около сто хаитянски деца, които ще бъдат осиновени от холандски семейства, съобщи холандското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес. "Целта е децата да пристигнат възможно най-скоро в Холандия", заяви за АФП говорителка на холандското външно министерство.

Властите в Хаити дадоха съгласие за отпътуването на децата, на възраст от няколко месеца до 7 години, съобщи холандското министерство на правосъдието, цитирано от БТА.

Холандия реши да ускори процедурата по осиновяване на хаитянски деца от холандски семейства поради тежката ситуация след земетресението от 12 януари. При нормални условия процедурата по осиновяване може да отнеме няколко години.

Децата, които са в различни центрове в столицата на Хаити - Порт-о-Пренс, не са пострадали при земетресението, заяви за АФП холандската асоциация за осиновяване - "Де Недерландсе Адоптие Стихтинг".

Девет деца, за които все още няма осиновители в Холандия, ще бъдат поети от приемни семейства, докато бъдат осиновени. Шест хаитянски деца, осиновени от холандски семейства, пристигнаха вчера в Айндховен с холандски военен самолет от Хаити през Кюрасао (Холандските Антили), уточни холандското външно министерство.

Новината е от Дарик Нюз.

Стара Европа и Холандия в случая "съчетава полезното с приятното" - хем помощ за горките хаитяни, хем деца за кандидат-осиновителите в страната. Това е...
Бизнесът си е бизнес - не бива някаква си трагедия да го спира! Ако пък може да му даде тласък - защо не?!  Важно е да има оборот, макар че в този бизнес не се печели само от оборот...
Сега като надушат възможността и другите национални осиновителни лобита - за нула време ще решим всички проблеми на децата в Хаити!
Къде по-трудно е да подпомогнеш децата в собствената им родина и среда. Пък и вероятно не е толкова ефектно или ефективно (за даващите парите) - говори се, че за възстановяването на Хаити са необходими 11 млрд. долара.
А от осиновяването на децата дори и печалба ще има за посредниците. На всичкото отгоре в Хаити ще останат "да се варят в собствен сос" и ще са винаги готови за още и още износ на деца!
Това нямаше да се налага, ако в Хаити имаха НОВ Семеен кодекс, ако в него имаше параграф 8 (защо ли ми звучи като параграф 22???), ако не можеха да се грижат за децата си...
Познато ли ви звучи? Е, при нас липсва само военният самолет! Но ние сме цивилизована държава, член сме на Европейския съюз, комисар дори може да имаме (да отговаря за бедствията и международното сътрудничество!?) - не бива с военен самолет и накуп! При нас индивидуално и с гражданските авиолинии!





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariyand
Категория: Други
Прочетен: 46799
Постинги: 34
Коментари: 20
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930